Ontdek Amersfoort en eigen land met een korte vakantie!

Ontdek Amersfoort en eigen land met een korte vakantie!

19 mei 2022 0 Door Tjeerd

Hoewel we heel ons leven in Nederland wonen, blijven toch opmerkelijk veel plaatsen onontdekt. Als we even de tijd hebben en als we vakantie vieren, dan denken we in in eerste instantie toch vaak aan het buitenland. En dat terwijl ons land zoveel moois te bieden heeft. Neem nou historisch Amersfoort. Mooi centraal gelegen in ons land en een unieke uitvalsbasis om Nederland echt te ontdekken. 

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Amersfoort

Aan hotels Amersfoort geen gebrek in elk geval. Niet zo gek ook, want steeds meer mensen ontdekken Amersfoort en genieten er van de historische stad.Zeer als je oog hebt voor de schoonheid van de middeleeuwen is Amersfoort een stad om echt van te genieten. In Amersfoort heb je talloze monumenten, straatjes en grachten, een lust voor het oog.

Bezoek de Sint Janskerk, mooi gelegen in de binnenstad

Ga je naar Amersfoort, dan mag je een aantal zaken niet vergeten. Zo is een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwetoren absoluut een aanrader. Het is een toren uit de late Middeleeuwen van 98 meter hoogte. Bijzonder; de toren geldt als het kadastrale middelpunt van Nederland.  Ook leuk; Muurhuizen. Dan waan jij je nog echt in de Middeleeuwen. Het is vanaf het jaar 1500 opgebouwd uit de restanten van de oude stadsmuur. Ga zeker ook naar de Koppelpoort in Amersfoort of Monnikendam, een waterpoort waar je overigens ook nog eens prima een hapje kunt eten. In de historische binnenstad bezoek je natuurlijk ook de Sint Janskerk, mooi gelegen in de prachtige binnenstad. Amersfoort is letterlijk herrezen uit de middeleeuwen. Het is ongelooflijk hoe mooi de stad is opgebouwd uit restanten. Zeer de moeite van het bekijken waard. 

Ook Keulen in Duitsland is zeer de moeite waard

Heb jij toch al oog voor de schoonheid van een stad? Ga dan eens naar Keulen. De Keulen hotels zijn zeer de moeite waard en dat is deze prima bereikbare stad zeker ook! Keulen heeft je net als Amersfoort ontzettend veel te bieden en ook Keulen is vanuit Nederland prima te berijden.  En daarmee is andermaal het bewijs geleverd dat je niet altijd duizenden en duizenden kilometers af hoeft te leggen om te genieten. Schoonheid ligt soms om de hoek en Amersfoort is daar een schitterend voorbeeld van. Ontdek Nederland en ontdek Amersfoort. En knoop er vervolgens een uitje naar Keulen aan vast. Benieuwd naar de mooie mogelijkheden die je kunt gaan bezoeken in Keulen? Raadpleeg dan het internet voor een compleet overzicht hiervan.