Leuke ideeën voor in de tuin

Leuke ideeën voor in de tuin

31 mei 2022 0 Door Tjeerd

Op een warme zomerse dag is iedereen natuurlijk graag buiten. Lekker lezen in de tuinstoel of je moestuintjes onderhouden. Het is ook een mooi moment om je tuin op te knappen. Verander de stijl, creëer een relaxte zithoek en zorg voor kleurrijke bloemen. Er valt van alles te doen met je tuin. Deze blog biedt wat inspiratie zodat je op een heerlijke zomerse dag meteen aan de slag kunt in je achter- of voortuin. 

Een relaxte zithoek

Iedere tuin heeft natuurlijk een eettafel met tuinstoelen. Handig voor wanneer er gebarbecued wordt en leuk om aan te lunchen op een zonnige dag. Toch is het aanrader om nog een andere hoek te creëren in je tuin waar je wat relaxter kunt zitten. Het inrichten van zo’n zithoek is een leuke taak. Je kunt al je creativiteit gebruiken. Koop bijvoorbeeld een mooie hangmat, schilder een houten tuintafeltje met kleurrijke verf en ga voor knusse poefen die de relaxte zithoek helemaal afmaken. 

Stijl veranderen

Eens in de zoveel jaren is het tijd om je tuin een volledige make-over te geven. We hebben het dan niet alleen over nieuwe tuinmeubelen kopen. Nee, het gaat erom dat je alles even helemaal anders doet. Stop je tuin bijvoorbeeld in een modern jasje. Ga voor strakke lijnen en combineer dit met mooie kleuraccenten. Verder is het leuk om er kleurrijke tuinaccessoires bij te kopen die de moderne stijl benadrukken. Of wat dacht je van een tuin met een natuurlijke uitstraling. Dit realiseer je met duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor mooie houten tuinmeubelen, een hangmat van touw en maak het af met mooie kussens voor op de bank. 

Tuinhuisje

Heb jij een schuur in de tuin die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Tover deze dan om tot een prachtig tuinhuisje. Niet alleen van buiten is dit leuk om naar te kijken, maar ook van binnen. Je kunt namelijk een knusse sfeer creëren. Kies voor mooie houten planken en maak van binnen een plekje waar je gezellig spelletjes kan spelen in een zithoek of aan een kleine tafel. Verder is het een idee om een tuin opbergbox te plaatsen in het tuinhuisje om al je tuingereedschap een goed plekje te geven. Het is een optie om het tuinhuisje zelf te bouwen. Zo heb je weer een projectje voor komende zomer. Ben jij niet zo handig met klussen? Dan is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om iemand in te huren die dit voor je doet. In dat geval kan jij je lekker bezighouden met de inrichting.