Investeren in zilver voor iedereen toegankelijk

Investeren in zilver voor iedereen toegankelijk

29 november 2022 0 Door Tjeerd

Wil jij iets achter de hand hebben voor later? Bijvoorbeeld wanneer je later een grote investering moet doen of in financieel onzekere tijden verkeert. Gelukkig is er een manier die investeren voor iedereen mogelijk maakt. Namelijk het investeren in zilverbaren. Voordat je hier zomaar aan gaat beginnen, is het nodig om je hier even verder in te verdiepen. Alles daarover lees je in deze blogpost!

De voordelen van investeren in zilver

De reden waarom mensen investeren in zilveren staven kan voor iedereen verschillend zijn. Toch zijn er een aantal voordelen waar iedereen van kan meegenieten. De zilveren staven geven je de mogelijkheid om zilver vanaf verschillende gewichten te kopen. Hierdoor kies je zelf een gewicht dat past bij het bedrag waarmee je de investering wilt aangaan. Daarnaast koop je een beleggingsproduct dat wereldwijd te verhandelen is! Je kunt de zilverbaren verhandelen waar én wanneer je wilt, tegen de actuele inkoopprijzen. Ook kun je op je zilverbaren veel winst maken wanneer de zilverprijs stijgt. Om je zilver écht wereldwijd overal te kunnen verhandelen, is het nodig om te letten op de kwaliteit van je zilver. Koop alleen zilver met een geldig certificaat waarin het gewicht en de zuiverheid staan aangegeven. Of kies ervoor om alleen zilver te kopen met een geldig keurmerk zoals het “Good delivery” keurmerk. Dit keurmerk is wereldwijd bekend en staat garant voor de zuiverheid van het zilver.

Zilverbaren versus munten

Wil jij zelf graag zilverbaar kopen? De verschillen tussen investeren in zilveren munten en zilverbaren zijn voor sommige mensen nog niet helemaal duidelijk. Voor de particuliere koper kunnen zilveren munten soms voordeliger zijn dan het kopen van zilverbaren. Dit heeft te maken met de BTW. Dit komt omdat zilver wordt geschouwd als industriële grondstof en niet zoals goud als een beleggingsmiddel. Hierdoor worden de zilverbaren altijd belast met 21 procent BTW. Munten kunnen soms gekocht worden voor een lager BTW-bedrag. Dit komt omdat ze dan vallen onder de margeregeling. Bij deze regeling dient de koper slechts BTW te betalen over z’n winst. Voor zakelijke kopers zijn de zilverbaren dan weer een veel gekozen optie. Zij kunnen de 21 procent BTW voor zakelijk aangekochte zilverbaren vaak weer terugvorderen.

Oud zilver verkopen

Wil jij een zakcentje bijverdienen? Verkoop dan het oude zilver dat je nog in huis hebt liggen! Let erop dat het massief zilveren producten moeten zijn en geen producten met alleen een zilveren laagje. Er zijn verschillende bedrijven die aan zilver inkoop doen. Hier kun je bijvoorbeeld je oude sieraden kwijt of je bestek. Maar natuurlijk kun je ook altijd je zilveren munten of zilverbaren hier verkopen. Je krijgt de beste inkoopprijs!