Haartransplantatie in Turkije: waarom is dit een goede keuze?
Misschien heb je er wel eens van gehoord: de FUE haartransplantatie in Turkije. Veel mensen krijgen te maken met haaruitval en dit is dan ook een ingreep waar steeds meer mensen voor kiezen. En niet zonder reden natuurlijk! In deze blog vertellen we je alles over de haartransplantatie in Turkije. Wat is het, waarom kiezen veel mensen ervoor en hoe verloopt de ingreep? Lees snel verder om erachter te komen of een haartransplantatie in Turkije iets voor jou kan zijn.
Wat is een haartransplantatie?
Een haartransplantatie is een ingreep waarbij gezonde haarzakjes worden getransplanteerd van de ene plek op het lichaam naar de andere. Dit kan nodig zijn bij mensen met kaalheid, maar ook bij mensen die littekens hebben door bijvoorbeeld brandwonden of een operatie. Vaak worden er zodanig veel verplaatst dat het een heel gebied op je hoofd weer kan voorzien van haargroei.
Waarom kiezen veel mensen hiervoor?
Er zijn verschillende redenen waarom iemand voor een haartransplantatie in Turkije kan kiezen. Zo zijn de kosten in Turkije veel lager dan in Nederland en is de kwaliteit net zo goed, of zelfs beter. Daarnaast heb je in Turkije vaak meer keuze uit verschillende klinieken en transplantatiedoctors.
Hoe verloopt de ingreep?
De haartransplantatie wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Dit houdt in dat je tijdens de ingreep niets voelt. Eerst worden de follikels uit het donorgebied gehaald, waarna ze op de kaal plekken worden geplaatst. Dit kan met een microscoop of een speciale naald gebeuren. De ingreep duurt ongeveer vier tot acht uur en je kunt dezelfde dag weer naar huis.
Hoeveel kost een haartransplantatie?
Een haartransplantatie is niet goedkoop, maar in Turkije is het wel heel wat voordeliger dan in Nederland. De exacte kosten hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebied dat getransplanteerd moet worden. Gemiddeld gezien kun je rekenen op een bedrag tussen de tweeduizend en achtduizend euro.
Zijn er risico's aan verbonden?
Zoals bij elke operatie zijn er ook risico's verbonden aan een haartransplantatie. Zo is er altijd een kleine kans op infectie of bloeding. Daarnaast kan het gebeuren dat de transplantatie niet aanslaat en er dus geen nieuw haar groeit. Ook kan de huid rondom de transplantaat gevoelig zijn of rood worden.
Al met al is een haartransplantatie in Turkije dus zeker iets om over na te denken! Ben je benieuwd of het iets voor jou kan zijn? Neem dan contact op met een kliniek in Turkije om je te laten informeren.