Groener werken? Check deze onmisbare tips

Groener werken? Check deze onmisbare tips

25 juli 2022 0 Door Tjeerd

Steeds meer mensen kiezen ervoor om duurzamer te leven en te werken. Als ondernemer is er een aantal stappen dat je kunt zetten richting een groener bedrijf zonder dat dat veel tijd of moeite kost. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de eenvoudige overstap op groene zakelijke energie. Zo zijn er nog veel meer simpele tips die je op kunt volgen om groener te werken. In dit artikel lees je er meer over.

Overstappen van grijze naar groene zakelijke energie

De kans is groot dat je nog over een grijs energiecontract voor je bedrijf beschikt. Wanneer je duurzamer wilt werken, is het aan te raden om daar verandering in te brengen op het moment dat dat kan. Mag je overstappen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor groene stroom. Voor iedere zakelijke afnemer van energie is er een groen zakelijk energiecontract beschikbaar. Het maakt dus niet uit of je op zoek bent naar groene zakelijke energie zzp of juist naar een energiecontract voor grootzakelijke afnemers. Het grootste voordeel van groene stroom is dat het veel schoner is dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt namelijk veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene stroom. CO2 is een schadelijk uitlaatgas dat onder andere voor de opwarming van de aarde zorgt. Bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij, waardoor die keuze een betere en schonere keuze is. Wat ook goed is om te weten, is dat groene stroom uit natuurlijke bronnen komt die onuitputtelijk zijn. De bronnen van grijze energie, fossiele bronnen, zijn niet eindeloos.

Kies voor refurbished apparatuur voor op kantoor

Naast de overstap naar groene stroom is het aan te raden om te kijken naar de apparatuur die je nodig hebt voor je bedrijf. Ben je op zoek naar nieuwe laptops, smartphones, tablets of andere apparaten? Kijk dan vooral eens in het aanbod met refurbished apparatuur. Er zijn vandaag de dag steeds meer aanbieders van dergelijke apparaten. Refurbished betekent dat een toestel zoals een smartphone al eens is gebruikt, maar volledig is opgelapt en gerepareerd waar nodig. Je kiest dus voor een tweedehands toestel voor een lagere prijs én met een minder effect op het milieu. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat er minder vraag is naar nieuwe producten, waardoor de wereldwijde afvalberg beetje bij beetje kleiner wordt. Door heel Nederland zijn refurbished apparaten verkrijgbaar en je kunt het zowel online als in een fysieke winkel aanschaffen. Help het milieu een handje mee en kies voor refurbished apparatuur voor je bedrijf.

Wek je eigen groene energie op met zonnepanelen

Hoewel er nog veel meer interessante manieren zijn om groener te werken, is er in ieder geval nog één ding waar je meer over moet weten: je eigen groene energie opwekken met behulp van zonnepanelen. De overstap van grijze op groene stroom is al heel goed, maar wat nog beter is, is om je eigen groene energie op te wekken met zonnepanelen en een omvormer. De zonnepanelen vangen de zonnestralen op terwijl de omvormer ervoor zorgt dat er bruikbare zonne-energie ontstaat. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer afhankelijk bent van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Daarnaast maak je gebruik van gratis zonne-energie op het moment dat je de investering eruit hebt. Omdat dat gemiddeld binnen acht tot tien jaar zo is, kun je nog tien tot vijftien jaar gebruik maken van gratis groene stroom. Zonnepanelen gaan namelijk ongeveer 20 tot 25 jaar mee. Kortom: een investering in zonnepanelen is niet alleen interessant voor een betere wereld maar ook voor je portemonnee.