Gehoorapparaat kopen

Gehoorapparaat kopen

1 juni 2022 0 Door Tjeerd

Als je een gehoorapparaat wil kopen, is het belangrijk om goed uit te zoeken welke het beste bij jou past. Zo zijn er vele verschillende soorten en maten. Het ligt er natuurlijk hoe ernstig het gehoorverlies is en het ligt er ook aan hoeveel geld je eraan uit wil geven. Je hebt bijvoorbeeld betaalbare gehoorapparaten, maar ook luxere varianten. Maar welke verschillende gehoorapparaten zijn er dan precies?

Verschillende gehoorapparaten

Allereerst kun je een gehoorapparaat kopen dat in het oor zit, of een uitwendig gehoorapparaat. Als je liever een onzichtbaar gehoorapparaat wil, kan je kiezen voor een CIC. Dit staat voor Complete in Channel gehoorapparaten, en dit zijn de kleinste gehoorapparaten die er zijn. Omdat deze zo klein zijn, zit er in het apparaat zelf geen schakelaar. Je kunt het gehoorapparaat bedienen met een app via je telefoon. Echter kun je er ook voor kiezen om een gehoorapparaat op maat te laten maken, als dit gunstiger voor je is. Maar er zijn nog meer verschillende gehoorapparaten.

Luidspreker in het oor

Er bestaat ook een gehoorapparaat met een luidspreker in het oor. De afkorting hiervoor is een RIC. Dit apparaat draag je achter het oor, en de luidspreker zit in het oor. Hierdoor is de geluidskwaliteit beter. Daarnaast heb je ook een andere type gehoorapparaat dat achter oor wordt gedragen, namelijk een achter-het-oor gehoorapparaat (BTE). De luidspreker zit bij zo’n gehoorapparaat achter het oor, en met een slangetje wordt het geluid gestuurd naar de trommelvlies. Het maakt bij zo’n gehoorapparaat niet uit welk type gehoorverlies je hebt, deze is altijd geschikt. Maar welk gehoorapparaat is dan geschikt voor jou?

Gehoorapparaat kopen

Omdat alle gehoorapparaten hun eigen kenmerken hebben, is het erg persoonlijk welk gehoorapparaat bij je past. Zo zijn er gehoorapparaten die beschikken over de nieuwste technologieën, of juist gehoorapparaten die alleen voorzien zijn van basistechnieken. Het ligt er maar net aan wat je belangrijk vindt en wat je nodig hebt. Dit hangt vooral af van het gehoorverlies, maar ook van de levensstijl en het beschikbare budget. Zet dus per gehoorapparaat even op een rijtje wat je belangrijk vindt en bekijk dan welk apparaat het meest geschikt is voor jou. Als je er niet uitkomt, kun je ook altijd contact opnemen met een bedrijf dat gehoorapparaten verkoopt. Zij helpen je graag met de juiste keuze maken van een gehoorapparaat kopen en kunnen je alle informatie geven die je nodig hebt.