Een gastenverblijf in de achtertuin

Een gastenverblijf in de achtertuin

31 mei 2022 0 Door Tjeerd

Heb jij een grote tuin en wil je er iets leuks mee doen? Dan is een gastenverblijf een origineel idee. Bouw een mini-huisje waar je familie en vrienden in kunt laten overnachten. Het is natuurlijk ook een optie om het gastenverblijf te verhuren aan anderen. Zo verdien je wat extra centjes. Of vind je het gewoon leuk om af en toe ergens anders te relaxen dan thuis? Dan is een huisje in de tuin een perfect idee. Deze blog geeft inspiratie voor je toekomstige gastenverblijf in de tuin.

Nadenken over basis

Ieder gastenverblijf is anders. Waar de een slechts een slaapkamer heeft, kun je in de andere zelfs koken. Het is dan ook goed om na te denken over de basis van jouw gastenverblijf. Kies je voor een woonkamer en slaapkamer? Of heb je zelfs ruimte voor een keuken en studiekamertje? Alles is mogelijk, zolang je het maar goed uitdenkt. Verder moet je ook nadenken over hoe je wilt dat het gastenverblijf eruit gaat zien van de buitenkant. Het is immers wel iets waar je altijd tegenaan zal kijken in je tuin. Een aanrader is om te kiezen voor lichte kleuren en genoeg ramen in het verblijf. Zo oogt het zeer open, waardoor je tuin niet veel kleiner zal lijken. Dit zou wel het geval zijn wanneer je er een massief verblijf van maakt met weinig ramen en donkere kleuren.

Zelf bouwen of dit laten doen

Ben je handig met klussen? Weet je hoe je een laminaatvloer of pvc vloeren moet leggen? En kan je wel een muur in elkaar timmeren? In dat geval is het een idee om het gastenverblijf zelf te bouwen. Let wel op, het is een hele klus. En aangezien mensen er daadwerkelijk in zullen verblijven, moet je ook goed op de veiligheid van je bouwwerk letten. Het is ook een mogelijkheid om het gastenverblijf te laten bouwen. Dit kost je extra geld, maar het scheelt je wel veel tijd en energie. 

Zorg voor sfeer

Als laatst is het natuurlijk leuk om na te denken over hoe je sfeer gaat creëren in je gastenverblijf. Dit kan op verschillende manieren. Laat je creativiteit de vrije loop. Een echte aanrader is een knusse openhaard. Dit is ’s avonds gezellig wanneer je met z’n allen spelletjes doet en warme thee drinkt. Om de sfeervolle openhaardbeleving compleet te maken, is een spelletjeskast ernaast een goed idee. Daarnaast is het leuk om warme lichten te kopen. Kies voor een robuuste staande lamp voor in het zitgedeelte en ga voor een industriële hanglamp boven de eettafel. Waar je ook voor kiest, variatie is altijd mooi.