Bijstand in het recht

Bijstand in het recht

19 juni 2022 0 Door Tjeerd

Soms kom je in een vervelende situatie terecht. Een situatie die iets verder gaat dan dat je een rood shirtje bij de witte was hebt gegooid. Soms komen daar juridische stappen bij kijken. Dat kan heel spannend en intimiderend zijn. Gelukkig sta je er niet alleen voor. In deze blog vertel ik je over de hulp die je kan vragen als het gaat om een rechtszaak bijvoorbeeld. Let op, dit is geen advies. Lees je mee?

Maar waarom dan?

Waarom zou je een advocaat of adviseur willen hebben als je een rechtszaak hebt lopen? Nou vaak willen mensen dit om het simpele feit dat deze professionals meer over de zaak en de rechten die daarbij horen weten, dan jij. Daardoor hoef je niet alles zelf te doen en kan het zijn dat er dingen worden opgemerkt die in jouw voordeel uit kunnen pakken. Iets wat je zelf niet altijd ziet. Om maar iets te noemen.

Een eigen advocaat

Je kan ervoor kiezen om standaard een eigen advocaat te hebben. Dit kan iemand zijn waar je dus vaker mee samenwerkt. Om hiermee in zee te gaan, is het soms handig om al iemand te hebben voor er nood aan de man is. Een eigen advocaat kan wel heel duur zijn en dat is dus iets om rekening mee te houden wanneer je overweegt om een eigen advocaat in de arm te nemen, en ook is het dus belangrijk om goed te kijken met wie je precies samenwerkt.

Betekenis van pro deo

Sommige advocaten werken pro deo. Dat betekent ‘voor God’. Deze advocaten werken dan aan een zaak voor niks. Soms worden ze door de overheid betaald maar als client hoef je er dus niks extra’s voor neer te leggen. Als je niet veel te besteden hebt, is het aan te raden om hier eens naar te kijken en uit te zoeken wat je mogelijkheden zijn.

Voor speciale zaken

Heb je een speciale zaak bijvoorbeeld eentje die om letselschade draait? Dan wil je een letselschade advocaat hebben. Een letselschade advocaat is gespecialiseerd in het behandelen van zaken die draaien om letselschade en is dus de uitgelezen persoon om je hierbij te helpen. Voor een goede letselschade advocaat Amsterdam, kan je terecht bij Brugman Advocaten. Kijk op de website van Brugman Advocaten voor meer informatie over dit bedrijf en hun diensten. Vraag een gesprek aan en bespreek de mogelijkheden en verwachtingen, dan weet je gelijk een beetje waar je aan toe bent.