Begin voor jezelf deze zomer

Begin voor jezelf deze zomer

31 mei 2022 0 Door Tjeerd

Er is geen beter moment om voor jezelf te kiezen dan in het nu. Meestal wachten we tot het nieuwe jaar en besluiten we dromerig, maar ook heel veilig, dat we dan veranderingen door gaan voeren. Maar daar hoeven we niet op te wachten. Je kan vandaag beginnen. Zo ook als het gaat om het omgooien van je werk. Lees je mee?

Een plan voor nu en de toekomst

Zo kan het zomaar zo zijn dat je al langere tijd de wens hebt om voor jezelf te beginnen, als Zzp’er bijvoorbeeld. Je hebt dan wel een plan nodig. Je moet het immers nu zelf doen. Dus wat wil je precies opzetten en hoe moet dat eruitzien? Maar niet alleen dat, ook moet je bepalen wat jou uniek maakt in de markt. En hoe je wilt dat jouw merk, jouw bedrijf zich de komende tijd ontwikkelt. Zo heb je een leidraad om te peilen hoe het gaat en doelen om naartoe te werken.

Bouw aan je netwerk

Als Zzp’er moet je het dus hebben van opdrachten. Maar contacten opdoen, dat is nog best lastig als je net begint. Gelukkig kun je je aansluiten bij platform zoals Younited. Hier kunnen Zzp’ers en klanten elkaar zo vinden en hoef je dus niet eerst zelf de straat op om je diensten te kennen te brengen bij het publiek. Of je nu op zoek bent naar mensen om mee samen te werken of eigen ZZP opdrachten, je vindt ze allemaal bij Younited.

Spaarpotjes hier, spaarpotjes daar

Als Zzp’er ben je verantwoordelijk voor jouw eigen bedrijf. Je kan dus vakantie nemen zo vaak als je wilt, er is immers geen baas die zegt dat het niet mag. Maar als er niet gewerkt wordt komt er ook niks binnen en je moet ook zelf geld opzijzetten voor je pensioen. Het kan helpen om hier een beetje in te leren voor je voor jezelf gaat beginnen. Dan begin je niet met een achterstand, achterstanden in financiën zijn vaak de vervelendste.

Blijf leren

En dat leren, dat moet je toch blijven doen. Je wilt immers steeds beter worden in wat je doet. Dat betaalt zich op den duur namelijk ook uit. Misschien wil je er in de loop van de jaren iets bij leren of wil je je juist specialiseren in een onderdeel van het werk dat jij doet. Neem dit mee in je plan en begin deze zomer nog met het werkleven voor jezelf, een werkleven waar je van droomt.