Daten online Onderzoek

Daarom stel ik op Tinder het grootste leeftijdsbereik in

Tinder, Tindering, MooiRood, mannenoverschot, vrouwenoverschot
Geschreven door MooiRood

Als je als single dame op zoek bent naar een leuke man dan moet je actie ondernemen. Thuis zitten achter de geraniums met je drie katten op schoot brengt je niet op die leuke plekken waar je vrijgezelle en interessante mannen kunt ontmoeten. En als je hem niet in de kroeg tegenkomt, dan ga je op Tinder of een andere datingapp of -site. Je maakt contact, spreekt af en hoopt dat je voldoende gespreksstof hebt voor een hele avond, of zelfs twee. Je verwacht dat de man in kwestie goed gemanierd is, niet de hele avond over zijn Porsche, zijn ex of zijn kinderen praat en ook wat interesse toont in waar jij mee bezig bent in je leven.

“Waarom focust de media zich op het vrouwen-overschot en laten ze het mannenoverschot buiten beeld? Is dat voor de lezer niet interessant?”
Ikbaal van de stress die het daten me oplevert. Simpele dingen als een restaurant uitzoeken worden ineens een puzzeltocht. En als ik de vraag krijg wat ik op mijn broodje wil, groene tapenade of aioli, dan zie ik mezelf al zitten met groene stukken olijf tussen mijn tanden en de knoflooklucht uit mijn giechel. Wat moet hij dan wel niet denken? En dat terwijl ik zo mijn best heb gedaan een goede indruk te maken: juiste jurk, haar, make-up en parfum. Wat een gedoe…

Waarik me onzeker voel over mijn vrouw-zijn, het vrouwenoverschot en de keuzes die mannen kunnen maken, blijkt het volgens anderen niet nodig te zijn. Het vrouwenoverschot waar de afgelopen tijd over geschreven is, ligt wat genuanceerder als je er bepaalde cijfers op naslaat. In het artikel “Het zgn ‘vrouwenoverschot’; nuances” van Renzo Verwer spreekt hij juist over een mannenoverschot. Er zijn wel iets meer vrouwen dan mannen in de grote steden, maar het percentage single mannen is groter dan het percentage single vrouwen.

Renzoschrijft dat er ook een mannenoverschot is omdat vrouwen ‘omhoog kijken’: ze willen oudere mannen als partner hebben. Ze hebben een relatie met een man die gemiddeld vier jaar ouder is, volgens het CBS. Hierdoor blijven de jongemannen over. Een oudere vrouw met een jongere man wordt niet geaccepteerd in de maatschappij, zij wordt als cougar bestempeld en de man in kwestie als toyboy. En bij stellen waar de vrouw ouder is dan de man hoor ik geregeld dat de man in kwestie rond zijn 35e – 40e de oudere dame vaarwel zegt, omdat hij toch nog een gezin wil stichten met die jongedame van 25.

Ikmoet toegeven dat mijn blog niet gaat over cijfers en statistieken, ik beschrijf mijn gevoel en de lezer kan reageren. Dat deed Renzo dus ook. Het heeft me aan het denken gezet. Waarom focust de media -in een wereld waar de mannen het voor mijn gevoel nog steeds voor het grootste deel voor het zeggen hebben- zich op het vrouwenoverschot en laten ze het mannenoverschot buiten beeld? Is dat voor de lezer niet interessant? Is het een artikel voor vrouwen, zodat zij zich daarin herkennen? En als blijkt dat het allemaal wel meevalt met dat vrouwenoverschot, bevestigt dit dan dat wij als vrouwen niet zo moeten zeuren, wellicht minder kritisch moeten zijn, omdat er immers voldoende mannelijke singles rondlopen?

Endaar zit je dan als 40-plusser met je goede gedrag. De grijze haren piepen als wilde strohalmen boven je kruin uit, het lichaam is niet strak meer en je hebt een rugzak die niet door iedereen gedragen wil worden. Heb je dan als vrouw nog keuze? Vrouwen worden meestal niet mooi oud, in tegenstelling tot de man, en met alle hormonen die door ons lichaam blijven gieren totdat we in het bejaardentehuis zitten, is het geen zonnige tweede helft van je liefdesleven.

Maarklagen mag niet, ik heb immers keuze genoeg als ik Renzo en het CBS moet geloven, ik moet alleen mijn ogen open doen en wellicht minder kritisch zijn. Dus zet ik de leeftijdsmarge op Tinder op maximaal: 25-55+. Kijken wie er binnen dat mannenoverschot geïnteresseerd is in een lange rooie met grijze slapen, hangende borsten en heksenharen op de kin. Okay, wel eentje die actief is, lol in het leven heeft, best een goed gesprek kan voeren, passievol is en het maximale uit het leven en de liefde wil halen. Maar dat is niet waar je op Tinder als 41-jarige vrouw op geselecteerd wordt…

 

Let op! Sinds eind 2016 is 41magazine verder gegaan als Plekk magazine. Ga snel naar Plekk magazine voor veel meer nieuwe artikelen, en volg ons op onze Facebook pagina, zodat je elke dag op de hoogte blijft. Plekk magazine heeft nu ook een eigen datingapp! Deze slimme en innovatieve app zorgt ervoor dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt. Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt immers iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past!

Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Om je op weg te helpen plaatst Plekk ook elke dag enkele singles in je tijdlijn, die bij je zouden kunnen passen op basis van je incheckpatroon. Bovendien krijg je bericht als je in de buurt van een plek bent, die interessant voor jou is. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie in de buurt van het Vondelpark. Dan kan Plekk je een melding sturen: “Je bent in de buurt van het Vondelpark, daar zijn Marieke en 5 anderen ingecheckt!” Snel inchecken dus en kijken wie dat zijn!

Plekk is selectief en zeker geen vleeskeuring. Je vindt singles met wie je dezelfde interesses deelt. Daardoor start je makkelijk een gesprek. Plekk is daarom vooral een app voor singles die serieus iemand zoeken. Je kunt Plekk gratis downloaden in de app-stores van Apple en Google:

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, wordt mij altijd gezegd. Dus de keuze voor een blognaam was snel gemaakt.
Ik ben 42 jaar en woon en werk in Amsterdam. Na 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- te hebben gehad ben ik weer single. Dat is voor mij een nieuwe ervaring. Vanaf mijn 25e heb ik deze relatie gehad en na het beëindigen ervan, alweer twee jaar geleden, heb ik weliswaar wat vriendjes gehad, maar nog niet de ware gevonden, als die al bestaat.
Maar op dit moment is het even tijd voor mijzelf. Ik heb een huis gekocht in Amsterdam en dus probeer ik sinds een paar maanden mijn bestaan op te bouwen in de grote stad. Dat heeft zo zijn leuke en minder leuke kanten en die schrijf ik graag op.
Bang om alleen te blijven ben ik niet, ik geniet momenteel vreselijk van het alleen zijn en zelf beslissingen nemen. Maar uiteindelijk wil ook ík graag een persoon in mijn leven die mij die liefde en warmte wil geven, dus zal ik in de toekomst vast weer gaan daten.
Hoe ik dit allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en ex-schoonfamilie en ex-stiefkinderen, is voor mij een groot avontuur en dat wil ik graag met jullie delen!
Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.wordpress.com

1 reactie

  • Ik zou als advies geven om zelf de eerste stap te zetten tijdens het uitgaan en zo meer mannen te ontmoeten. Het zal je verbazen hoe goed het dan gaat met je liefdesleven!

Schrijf een reactie