Mannen Relaties

8 goede redenen om een man met kinderen te daten

man met kinderen

Veel single vrouwen zijn niet op zoek naar een man met bagage, met een rugzak of een koffer. Het gaat dan om mannen met een moeilijk date-verleden, mannen die net een scheiding achter de rug hebben of oh gruwel, … een man met kinderen.

Meer triviale conversaties gaat hij ook niet uit de weg, zoals “Waarom draagt Donald Duck eigenlijk geen broek?”
Vooral dat laatste, kind(eren). Die maken de hele situatie ingewikkeld. Zijn ex blijft voor eeuwig in beeld, want ze delen de koters samen, hij besteedt zijn vrije tijd liever met zijn kinderen dan met jou en met een beetje pech zien de kids jou als de boze stiefmoeder.

Maar misschien heeft het daten van een single vader wel meer voordelen dan nadelen? Want wat denk je hiervan:

1Een man met kinderen heeft meer levenservaring en gedraagt zich daardoor vaak volwassener. Deze man is gewend om hard te werken, te multitasken en te organiseren. Grote kans ook dat hij kan koken en allerlei andere handige klusjes in het huishouden kan doen. Bovendien heeft hij emotioneel een streepje voor, want hij heeft geleerd geduldig, lief, beschermend en verzorgend te zijn.

2Een alleenstaande vader is waarschijnlijk een goede gesprekspartner. Belangrijke conversaties gaat hij niet uit de weg (“Zijn we eraan toe om samen te gaan wonen?”, “Zou je meer kinderen willen?”), maar meer triviale ook niet (“Welk t-shirt wil je vandaag aan, die met het eendje of met het beertje?”, “Waarom draagt Donald Duck eigenlijk geen broek?”). Ze luisteren, praten en losse problemen op, de hele dag door.

3Een vader weet wat verantwoordelijkheid inhoudt en is gewend zelf niet altijd op nummer 1 te staan. Hij heeft waarschijnlijk geen egoïstische levenshouding en gelooft niet (meer) dat hij het middelpunt van het universum is. De kinderen hebben hem de wereld in het juiste perspectief leren zien. Een quote van een alleenstaande vader: “Een single vader die betrokken is bij het leven van zijn kinderen, die zijn financiële verplichtingen aanvaardt, die geen lelijke woorden wijdt aan de moeder van zijn kinderen en die zijn aandeel in de mislukte relatie erkent? Dat is waarschijnlijk de beste vent die je ooit zult ontmoeten.”

4Als hij je aan zijn kinderen voorstelt, dan weet je dat hij serieus is. Ouders doen dit namelijk niet zomaar bij de eerste de beste. Want dan bestaat de kans dat de kinderen net gewend zijn aan de nieuwe vriend(in) die dan vervolgens weer uit hun leven verdwijnt. Als dat meerdere keren gebeurt is dat erg verwarrend voor kinderen. Hij zal voorzichtig, rustig aan en serieus met je daten om uit te vinden of jij de ware bent. En heeft hij er vertrouwen in? Dan volgt de introductie aan zijn kinderen en wordt je ook deel van hun leven.

5Als je zelf van kinderen houdt kan het natuurlijk gewoon heel leuk en gezellig zijn om tijd met zijn gezin door te brengen; spelletjes te spelen met de kinderen en grapjes met elkaar uit te halen. Als hij tenminste ook genoeg tijd voor jullie tweeën reserveert. Het is ook makkelijk om hem af en toe een handje te helpen (al is vlechten bij een 4-jarige niet makkelijk), hij zal het in ieder geval enorm waarderen.

6En wil je zelf ooit kinderen? Dan weet je waar je aan toe bent. Je kunt zien hoe hij als vader is. Houdt hij van zijn kinderen, is hij een goede vader, besteedt hij veel aandacht aan ze, is hij streng of juist heel toegeeflijk? Het geeft je veel informatie, die handig van pas kan komen als je zelf ooit moeder wilt worden.

7Moet je zelf niet aan kinderen denken? Dan kan dat mooi uitkomen. Hij heeft al kinderen en heeft daar waarschijnlijk zijn handen vol aan.

8Is hij co-ouder, dan heb je grote kans dat hij om het weekend zonder kinderen zit. Dat zijn dé momenten om jullie dates in te plannen!

Let op! Sinds eind 2016 is 41magazine verder gegaan als Plekk magazine. Ga snel naar Plekk magazine voor veel meer nieuwe artikelen, en volg ons op onze Facebook pagina, zodat je elke dag op de hoogte blijft. Plekk magazine heeft nu ook een eigen datingapp! Deze slimme en innovatieve app zorgt ervoor dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt. Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt immers iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past!

Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Om je op weg te helpen plaatst Plekk ook elke dag enkele singles in je tijdlijn, die bij je zouden kunnen passen op basis van je incheckpatroon. Bovendien krijg je bericht als je in de buurt van een plek bent, die interessant voor jou is. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie in de buurt van het Vondelpark. Dan kan Plekk je een melding sturen: “Je bent in de buurt van het Vondelpark, daar zijn Marieke en 5 anderen ingecheckt!” Snel inchecken dus en kijken wie dat zijn!

Plekk is selectief en zeker geen vleeskeuring. Je vindt singles met wie je dezelfde interesses deelt. Daardoor start je makkelijk een gesprek. Plekk is daarom vooral een app voor singles die serieus iemand zoeken. Je kunt Plekk gratis downloaden in de app-stores van Apple en Google:

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Schrijf een reactie