Onze bloggers

MooiRood

MooiRood…. is niet lelijk, wordt mij altijd gezegd. Dus de keuze voor een blognaam was snel gemaakt.
Ik ben 42 jaar en woon en werk in Amsterdam. Na 14 jaar een relatie -inclusief drie stiefkinderen- te hebben gehad ben ik weer single. Dat is voor mij een nieuwe ervaring. Vanaf mijn 25e heb ik deze relatie gehad en na het beëindigen ervan, alweer twee jaar geleden, heb ik weliswaar wat vriendjes gehad, maar nog niet de ware gevonden, als die al bestaat.
Maar op dit moment is het even tijd voor mijzelf. Ik heb een huis gekocht in Amsterdam en dus probeer ik sinds een paar maanden mijn bestaan op te bouwen in de grote stad. Dat heeft zo zijn leuke en minder leuke kanten en die schrijf ik graag op.
Bang om alleen te blijven ben ik niet, ik geniet momenteel vreselijk van het alleen zijn en zelf beslissingen nemen. Maar uiteindelijk wil ook ík graag een persoon in mijn leven die mij die liefde en warmte wil geven, dus zal ik in de toekomst vast weer gaan daten.
Hoe ik dit allemaal ervaar, in combinatie met mijn werk- en sociale leven, mijn gekke gewoontes, mijn vrienden, familie en ex-schoonfamilie en ex-stiefkinderen, is voor mij een groot avontuur en dat wil ik graag met jullie delen!
Meer lezen? Kijk dan op https://mooirood.wordpress.com

Red_Hothead

Wie ik ben? Een red hothead. Een roodharig heethoofd of een roodharige met een “hot” hoofd. Jij mag kiezen.
Ik neem je graag mee in mijn hersenspinsels, die werkelijk alle kanten op gaan. Behalve de goede. Of nou ja, misschien soms wel.
Op het moment ben ik single. Dat is helemaal niet erg hoor, sterker nog: als ik er alleen al aan denk dat ik moet gaan daten, weet ik niet of ik moet kotsen of huilen van ellende. Of allebei tegelijkertijd. Ik doe dus niet aan daten, maar heel soms bezwijk ik. Meestal na een fles wijn of drie.

“Pale-skinned,
hot-headed,
loud-mouthed,
but kind-hearted.
You’ve got to love your redheaded girl.”

Wil je op de hoogte blijven van al mijn avonturen? Volg me dan zeker ook via: www.redhothead.wordpress.com of like mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/Red-Hothead.

Millie

Ik ben Millie, 33 jaar en single. En daar blog ik over. Gezellig, op een feestje met alleen maar stelletjes. De eerste date. Het grijze gebied in een beginnende relatie. Tinderen. Een huis kopen in je eentje. Flirten via Twitter of Facebook. Vriendinnen die baby's krijgen. De oh zo irritante vraag: 'hoezo heb jij geen vriendje?' En dat is nog maar een greep uit alle dingen die ik meemaak als single. Mijn uitlaatklep is schrijven en dat doe ik dus graag. Lees je met me mee? Volg me op twitter @ikbensingle of like mijn Facebookpagina: www.facebook.com/singlebenik om geen blog te missen. www.ikbensingle.com

Suzanna_Esther

Mijn naam is Suzanna Esther, ook wel ES voor mijn vrienden. Ik ben schrijfster, maak kunst en knip soms haren. Ik schrijf bewust, doe dat sinds mijn 8ste, maar pas sinds een jaar voor publiek.
Ik heb net een rare leeftijdsgrens bereikt, die natuurlijk prachtig is qua mijlpaal: 50! Hoera, ik heb het gered tot nog toe, en mijn dadendrang en nieuwsgierigheid zijn nog net zo groot als altijd. Ik ben ‘fun’ moeder van twee half Franse puberjongens, die grotendeels bij hun vader wonen. Die Fransen hebben de discipline beter in de vingers dan ik. *Grijns*
Verder heb ik een mini Dobermannpincher die ik af en toe achter het behang kan plakken, maar ook regelmatig bewusteloos knuffel.
Sinds 2006 ben ik met grote regelmaat single en sinds twee jaar écht en dat bevalt me prima. Ik date regelmatig, maar ben heel kieskeurig geworden wie ik in mijn leven toelaat. Veel leuke dates die ik heb gehad zijn vaker vrienden dan relaties geworden. Zo heb ik een paar platonische mannenvrienden om mij heen, waar ik mij soms beter bij voel dan bij vriendinnen. Mijn moeder is mijn maatje en partner in crime en soms schrijf ik over onze gekke avonturen.
Nog niet zo lang weet ik dat ik HFA (voorheen Asperger) heb. Hoog Functionerend Autisme is een wat lullige naam, het roept associaties op met Kezen en Rainmannen. Dat klopt dus niet. Ik schrijf er soms stukjes over om meer openheid te geven over Vrouwen met HFA. Het uit zich namelijk vaak niet hetzelfde als bij mannen en ik geloof ook niet in stoornissen, maar meer in persoonlijkheidsstructuren.
Verder houd ik van absurdisme, analyseren, filosoferen over vreemde invallen, maak ik mij druk over de maatschappij, misstanden, ongelijkheid en wandel soms ook wel een beetje op het randje van rebelsheid. Daar schrijf ik allemaal over in mijn blogs: http://www.suzannaesther.nl/Schrijversblog/ en op Het schrijverscollectief: http://www.columnx.nl/hoogtepunt/.
Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhalen en kijk uit naar reacties op mijn blogs!

Mug & Olifant

Eigenlijk is het leven als vrouw in Haarlem hetzelfde als in elke stad. Ook Mug & Olifant heeft het geluk te horen bij een gezellige groep vriendinnen, drinkt de nodige flessen wijn en vermomt zich in de weekenden vaak als kroegtijger. Toch doet Mug & Olifant er een schepje bovenop. Het wordt tijd een boekje open te doen over Haarlem, de Haarlemse mannen, liefdesperikelen en romances. Benieuwd? Kijk snel op mugenolifant.nl!

Renske

Mijn naam is Renske en ik kom uit het prachtige jaar 1987. Door mijn nieuwsgierige karakter ben ik een onderzoekster in zowel mijn werk als wetenschapster, als in mijn vrije tijd. Sinds een tijd schrijf ik blogs over liefde & daten, passie & dromen op https://renskeria.wordpress.com/ en ben ik ook begonnen met het schrijven van verhalen. Als ik niet schrijf of iets onderzoek, dan ben ik aan het dansen, sporten of aan het praten en lachen, onder het genot van een wijntje, biertje, koffie of groene smoothie. Het liefst in het gezelschap van mijn vrienden of collega’s.

Tessa

Mijn naam is Tessa, ben 23 jaar en kom uit het zonovergoten Brabant. Mijn moeder wees me erop dat 41magazine op zoek was naar nieuwe bloggers. Misschien omdat ze ongekend trots is op mijn schrijfstijl op mijn persoonlijke blogje, misschien omdat ze hoopt dat ik mijn eindeloze single status eindelijk kan gebruiken om er iets goeds uit te halen. We zullen het nooit weten.
Single dus. Dit klinkt nogal zelfverzekerd. De situatie is vele malen minder stabiel dan het woord 'single' doet vermoeden. Soms is het lastig en soms sta ik on top of the world, trots dat ik deze wereld ook in mijn eentje aan kan. Het verklaart mijn intense haat ten opzichte van kerst, maar ook mijn liefde voor carnaval. Er zijn dagen dat ik alle mannen van de wereld aan me voorbij laat gaan en er zijn dagen dat ik mezelf een duimfractuur Tinder.
Het lijkt er wel eens op dat ik de enige overgebleven single vrouw ben gezien de vele verliefde stelletjes in mijn omgeving, maar toch heb ik een aantal vriendinnen met hetzelfde ‘probleem’. Andere vriendinnen wonen samen, kopen huizen, praten over baby's en hypotheken, terwijl ik niet eens mijn glas wijn vast kan houden op vrijdagavond.
Overigens zorgt het feit dat ik werkzaam ben in het basisonderwijs ook voor hilarische momenten. Regelmatig heb ik prachtige gesprekken met kinderen die ik maar niet krijg uitgelegd dat ik nog stééds niet getrouwd ben. En als het me dan lukt het wel uit te leggen, krijg ik nog geen twee weken later de vraag; 'en nu dan juf? Ben je nu wel getrouwd?'. *Zucht*

David

Hoi. Ik ben David. Bouwjaar ’81. Werkzaam voor een grote detacheerder met als vakgebied logistiek. Opgegroeid en woonachtig in Twente. Zeer sportief ingesteld, zowel passief op de bank als actief met verschillende krachtsporten en bovenmatig geïnteresseerd in eitwit-pannenkoekjes, Elzasser wijn, maatschappelijk werk, daten, flauwekul op social media en reisjes maken.

Dik in de 30 dus en dat is heerlijk. Waar ik als puber een beetje angstig voor was is nu een zegen. Ouder worden is mooi. Iedere nieuwe dag met al dat lekkers te eten, al het nieuws op te snuiven en nieuwe PR’s in het krachthonk. Én nieuwe dates. Ik kan meepraten. En nu dus ook meeschrijven. Mijn relatie-geschiedenis? Veel losse hoofdstukken. Zal vast ook aan mezelf liggen. Denk ik.

Bo

Bo is niet míjn naam, maar de naam van mijn overleden hond. Een lekkere binnenkomer en misschien niet heel charmant. Maar het was een gek en pittig beest, dat soms even aan andere mensen moest wennen. Een karakter dat als twee druppels water op dat van mij lijkt. Ik ben alleen geen hond, maar een vrijgezelle vrouw die bijna haar 5-jarig jubileum viert (als single).

Inmiddels heb ik vrijwel iedere dating-app wel een keer gedownload, verwijderd en weer gedownload, geniet ik van het vrijgezelle leven in binnen- en buitenland en ben ik bijna ieder weekend in de kroeg in Eindhoven of een andere stad te vinden. Je kunt mij spotten op een podium of rustig aan de bar, genietend van een speciaalbiertje. Gek en pittig, soms terughoudend en bovenal op zoek naar avontuur(tjes), die ik graag met jullie deel.

Frances

Ik ben 32 jaar, woon in Rotterdam en werk in Utrecht als projectmanager. Daarnaast doe ik regelmatig acteerwerk, veelal op toneel, maar ook binnen verschillende organisaties. Single zijn is voor mij een way of living. Ik geniet met volle teugen van de volledige vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Om niet te hoeven nadenken of ik iets wel of niet moet doen (althans, dit hoef ik niet te laten afhangen van iemand anders ;). Doordat ik veel dingen alleen doe en keuzes alleen maak, heb ik veel van mijzelf geleerd in de afgelopen jaren. Ik voel me daardoor heel sterk en zit lekker in mijn lijf! De keerzijde van deze medaille is natuurlijk wel, dat ik zogenaamd niemand nodig heb. 'Hoe langer je vrijgezel bent, hoe langer je het blijft', heb ik ondervonden. Dat uit zich bijvoorbeeld in mijn datingactiviteiten. Ik schuif regelmatig met iemand aan de bar en heb dan een heel leuke en gezellige avond. Maar als ik er verder geen vonk bij voel, blijft het bij die avond. Ik hoef niet koste wat kost een relatie te hebben. Dus als het er niet is, gaan we vrolijk verder! Ik schrijf hier graag over de situaties die ik meemaak als vrijgezel en hoop dat ik lezers kan inspireren. Tegelijkertijd lees ik ook heel graag hoe andere bloggende singles in het leven staan en hoe zij met bepaalde ontberingen omgaan ;)

Maartje

Ik ben Maartje (pseudoniem), ik ben 34 lentes jong en woon en werk in Amsterdam. Ik bezit een klein maar schattig appartementje met een prominente plek voor mijn poes Kareltje. Ik ben een stadsmens geworden maar opgegroeid in het groen, ver weg van de drukke bebouwing. Dat heeft niet alleen een hele fijne jeugd opgeleverd. De natuur is nog steeds een heerlijke omgeving om te mijmeren en inspiratie op te doen. Ja, en ik ben single! Wil ik een man? Ja graag! Maar wel zonder compromis. Daarom duurt het misschien wat langer voor ik hem tegenkom. Ik blog graag over mijn belevenissen als single in Amsterdam. De hilarische momenten maar ook de kwetsbare. Ik vind blogs schrijven een geweldige manier om mijn eigen gevoelens, wensen en dromen helder te krijgen. Ik hoop met mijn blogs ook anderen tot nadenken aan te zetten, een gevoel van herkenning te geven en te kunnen inspireren!

Laura

Laura is mijn naam. Ik ben 29 jaar, maar bang om 30 te worden? Nee, valt reuze mee. Ze zeggen dat het leven steeds beter wordt, toch? Ik woon en werk in Amsterdam alsof ik er heel mijn leven verblijf, maar dat is niet waar. Ik heb een dorpse achtergrond, maar de dorpse levensstijl ben ik al lang geleden kwijtgeraakt.
Ik ben single, maar dat ben ik niet altijd geweest. Ik heb zelfs een aantal jaar van mijn leven in verschillende relaties doorgebracht. Ik ken dus beide kanten, weet van beiden de voor- en nadelen en kies er nu bewust voor om single te blijven. Maar ja, hoe bewust kun je zijn? Verliefd worden houd je niet echt tegen. Op dit moment vind ik het echter heerlijk om mijn hele bed voor mij alleen te hebben! En daar blog ik graag over!

Janet

Mijn naam is Janet, inmiddels 37, single maar nooit alleenstaand. Ik heb immers altijd mezelf. En steeds vaker realiseer ik me dat ik best blij ben met mezelf. Mijn passies in het leven zijn liefde, positiviteit en persoonlijke groei. Ik geloof dat dit het mooiste is wat ik de wereld kan bieden. Voor mij is schrijven daarin van onschatbare waarde. Door te schrijven kom ik in contact met wie ik ben. Ik hou van hoe woorden je kunnen ontroeren, hoe ze je stof geven tot nadenken, hoe ze je kunnen helpen te ontdekken wat je voelt.
In het dagelijkse leven kan ik erg genieten van gezelschap van vrienden onder het genot van een kopje koffie, of lekker thuis op de bank met een leuk boek. Ik ben een natuurliefhebber en zoek graag de stilte op. Als er dan toevallig een katje naast me ligt te spinnen, dan geniet ik het meest van het moment.
Nieuwsgierig geworden naar mij? Neem dan gerust eens een kijkje op mijn website: www.ikkiesgeluk.wordpress.com. Ik vind het altijd leuk om van je te horen!

Annemieke

Ik ben Annemieke, rond de dertig en woon in Valkenswaard. Ik ben daar geboren en getogen en maar even weggeweest voor studie. Misschien laat ik Valkenswaard ooit achter me, maar wanneer of waarheen, dat zie ik nog wel.
Mijn werk is uiteenlopend, maar altijd met mijn handen, ik ben een ambachtsvrouw. Schrijven is een uitlaatklep voor me.
Ik ben vrijgezel en niet echt zoekende. Het mag gebeuren, maar dat hoeft niet. Ik geniet van mijn leven zoals het nu is: lekker druk en de vrije avonden zijn dan ook heerlijke ik-momenten.
Ik geniet van de plek die mannen nu innemen in mijn leven: ongecompliceerd en lekker losbandig. Ik geniet. En daar schrijf ik over :)

Chi

In mijn leven ben ik tweemaal hard op mijn bek gegaan.

De eerste keer was van mijn fiets, na een epische stapavond. Met een volle face-plant kwam ik neer op een stalen roostervloer van een brug. Dit resulteerde in 20 hechtingen boven mijn lip en 3 cirkelvormige littekens van het rooster op mijn voorhoofd. Blijft altijd leuk om dit te moeten vertellen tijdens verjaardagen en eerste dates.

De tweede keer dat ik op mijn bek ging was pas een jaar geleden: een breuk na een 8-jarige relatie. Dat deed pas echt pijn. Maar hé... het gaat nu best goed. Ik begin eindelijk weer een beetje gevoel te krijgen na een apathische fase. Mijn weekendverhalen op de maandagochtenden zijn nu echt boeiend geworden.

Zo nu en dan werp ik een blik op mijn littekens. Ze zijn eigenlijk best mooi geworden.

Anne

Anne dus, 34 jaar en ik werk bij een kleine gemeente.
Ik heb geen kinderen en mijn gevoel zegt me dat ik dat zo moet houden. Dus daar luister ik naar, ook al zet het me soms zwaar aan het denken!
Ik schrijf graag over de gesprekken die ik met mezelf voer en de dilemma's die ik in mijn leven tegen kom. Mijn insteek is altijd positief, en daarom hoop ik dat anderen soms wat hebben aan waar ik over schrijf.
Ik hou niet alleen van schrijven, maar ben gek op uitgaan, reizen en duiken. Als ik thuis ben kan ik me vermaken met het maken van grote legpuzzels met een liter thee bij de hand!

Elvira

Je hebt mensen die eten om te leven en mensen die leven om te eten. Ik behoor tot de tweede categorie. Eten is de liefde van mijn leven en in gedachten ben ik dan ook altijd bezig met bedenken wat ik nu weer ga verorberen. In mijn 19e eeuwse hipster appartement in de binnenstad voel ik me helemaal thuis. Zittend in de achtertuin, onder het genot van een kop koffie met honing, kom ik tot de leukste schrijfideeën. Met 80's muziek of Eddie Vedder op de achtergrond, allemaal goed. Op liefdesgebied heb ik wat committent issues, maar dat hebben we af en toe allemaal wel, toch? Op dit moment fladder ik fijn door het leven als single en dat bevalt me prima!

Jasper

Ik ben Jasper, net de 30 aangetikt en in het dagelijkse leven sta ik voor de klas. Ik heb 24 kids van 08:00 tot 14:45, behalve in de weekenden. Die kinderen vinden dat het hoog tijd wordt voor een vrouw in mijn leven.
Ik ben verslaafd aan sport: crossfit, fitness en hier en daar een marathon of obstaclerun.
Relaties heb ik natuurlijk wel gehad, waarvan één langere van ruim vijf jaar.
Natuurlijk date ook ík met enige regelmaat. Door ervaring wijs geworden weet ik steeds beter wat ik wel en wat ik juist niet wil. Daarom ben ik nog steeds single. Althans, dat houd ik mezelf voor.
Waarom schrijven? Omdat het heerlijk is!

Rogier

Ik heb recentelijk twee belangrijke dingen bereikt in mijn leven: ik ben 30 geworden, en ik ben net single geworden. Voor beiden heb ik eigenlijk niks hoeven doen! Ik ben dus weer terug bij af: vriendinloos en weer op datingpad.
41magazine heeft me gevraagd om mijn date-ervaringen voor jullie op te schrijven. Niet dat ik een schrijver ben, maar ze wilden zo graag een mannelijke blogger. Nou, ik vind het fantastisch om mijn verhalen hier kwijt te kunnen, ik doe het met alle plezier! Hopelijk vinden jullie het ook leuk om eens verhalen ‘van de andere kant’ te lezen.

Djamila

Ik ben Djamila. Net terug van een wereldreis, 25 zomers jong.
Ik ben single en begeef me volop in het vrijgezelle, datende wereldje. "Hoe kan zo’n leuke meid als jij nou geen vriend hebben?", ondertussen een allergie gekregen voor deze dooddoener. Ik neem jullie graag mee in de wereld van “zo’n leuke meid” die relatieloos door het leven gaat.
Of ik op zoek ben? Nee hoor, zoveel leuke mannen op deze bol. De leukste komt vast wel op mijn pad.
Benieuwd naar mijn leventje naast het daten? Kijk dan eens op: www.reismeisje.wordpress.com

Beschuit & Brulee

Ik ben in 1982 in Portugal geboren en sinds mijn zevende een echte Amsterdammer. Met mijn bijna 34 jaar heb ik een hoop te vertellen (ben echt dé ultieme kletskous). Daarbij heb ik liefde (lees: mannen) als favoriete onderwerp!

Sinds bijna twee jaar ben ik vrijgezel en sinds kort begeef ik mij, voor het eerst ever, in het datingcircuit. Praktisch iedereen om mij heen woont op zijn minst samen, heeft 1,7 kind en gaat trouwen. Of is al 10 jaar getrouwd... Mijn leven daarentegen is echt een mix van Bridget Jones’s Diary meets Sex And The City anno 2016! En dit leventje documenteer ik... op papier en op het scherm.

Oh, voor ik het vergeet, ik schrijf onder het pseudoniem Beschuit & Brulee. Omdat het leven namelijk soms zo gortdroog en saai is als een beschuit, maar me op andere momenten ook weer kan verrassen door zijn unieke en zoete momenten, zoals een Crème Brûlée.

Omdat ik het altijd een beetje raar vind om mijzelf te omschrijven heb ik dit aan mijn bestie Eva overgelaten:
"Beschuit &Brulee is een typisch gevalletje klein maar fijn! Met haar Portugese temperament en haar Amsterdamse hart-op-de-tong mentaliteit, begrijp je dat deze vrouw geen blad voor haar mond neemt. Maar B&B is ook een gevoelig persoon, die ten alle tijden opkomt voor de mensen en dingen waar zij om geeft. Dat is dan ook meteen waarom ik zoveel van haar hou! Ze is altijd in voor een goed gesprek, is open-minded en niet bang om ook de zwaardere onderwerpen aan te snijden. B&B gaat geen uitdaging uit de weg. Zodra ze ergens haar zinnen op heeft gezet, vecht ze voor wat ze waard is! Ik ben trots dat ik haar mijn vriendin mag noemen."

Mijke

Mijn naam is Mijke en ik ben student.
Ik leid een turbulent leven in Utrecht. De ene avond ga ik netjes op tijd naar bed, de andere avond sta ik te dansen tot 05:00 ’s nachts in de kroeg. De ene ochtend sta ik vroeg op om te werken in de horeca, de andere ochtend lig ik in bed tot het middaguur. Een ritme ontbreekt, maar avonturen in overvloed.
Ik ben 23 jaar en het besef begint te komen dat dit leven langzamerhand plaats mag gaan maken voor een volwassen leven. Volgend jaar begin ik bijvoorbeeld aan mijn master en mijn haar begint al voorzichtig grijs te kleuren (ja, echt!).
Om mij heen gaan mensen samenwonen of zelfs trouwen. Hier doe ik lekker niet aan mee, voor mij nog geen vent. Voorlopig ben ik wel even zoet met mezelf, mijn vriendinnen, vrienden, familie, collega’s, dispuut en huisgenootjes. Natuurlijk komen er wel eens wat potentieeltjes om de hoek kijken en natuurlijk laat ik die niet zomaar lopen.
Ik wring me in allerlei gezellige, leuke, waardevolle, ongemakkelijke, gênante en lastige bochten om te genieten van mijn single leven. Deze bochten brengen noemenswaardige situaties met zich mee waar ik uren over zou kunnen uitweiden. En dat ga ik dus ook doen.

Susan

Mijn naam is Susan en ik ben begin dertig.
Ik ben single, maar verliefd op projectbasis ;-)
Met mijn vlotte pen schrijf ik graag over mijn avonturen op het gebied van de liefde. Dit varieert van een spontaan, romantisch diner bij kaarslicht tot een gebroken hart met alle drama die daarbij komt kijken.
Het schrijven helpt me in al die situaties om weer een beetje helder te kunnen denken. Want liefde maakt blind, maar ik wil het voor geen goud missen!

Alexis

Hi, ik ben Alexis (pseudoniem), 26 jaar en ben in het dagelijkse leven jurist bij een grote multinational. Een drukke baan die veel van me vraagt. Daarom zoek ik naast het werk extra (ont)spanning op. Ik houd van feestjes, dansen, borrelen, mannen, vriendinnen, openhartigheid en eerlijkheid.

Ik heb eigenlijk altijd al een bovenmatige interesse in seks en mannen gehad en sta voor veel dingen open. Ik houd van experimenteren en nieuwe dingen doen en zien. Met schrijven orden ik mijn gedachten en verwerk ik de noemenswaardige gebeurtenissen in mijn leven. Door mijn werk ben ik genoodzaakt anoniem te bloggen. Ze zouden eens moeten weten! In mijn blogs neem ik geen blad voor de mond, zo ben ik ook in het ‘echte’ leven.

Ik heb een hekel aan daten maar kan niet zonder seks. Ik ben nu 1,5 jaar vrijgezel na een relatie van 4 jaar, die eigenlijk uitging door een gebrek aan seks. Dit probeer ik nu in te halen en dat bevalt prima. In mijn blogs neem ik je ongegeneerd mee in mijn seks- en datingleven.

Veel leesplezier!

Leonie

Ik ben Leonie, eind 20 en single. Ik date vooral omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen. Maar veel tijd heb ik daar niet voor, aangezien ik mijn eigen winkel, 'Make Room', en een gelijknamige webshop heb. De winkel kun je vinden in het historische centrum van Grave. Ik verkoop zelf ontworpen producten en producten van anderen voor in huis. Daarnaast heb ik mijn eigen blog en lifestylelabel 'By Miinti'. Ik ben voor mijn werk dagelijks met woontrends en productdesign bezig. Voor 41magazine schrijf ik over mijn leven als single, over de mensen die ik ontmoet, over daten en over het leven in het algemeen.

Sterre

Onder het pseudoniem Sterre blog ik over mijn belevenissen als single vrouw. Ik ben over het algemeen prima tevreden met mijn bestaan als vrijgezel: het daten, het verkennen, de mogelijkheden, het avontuur, de vrijheid en de toekomst, die nog open ligt... Al merk ik dat door mijn leeftijd (geboren in 1979) het verlangen steeds groter wordt naar die ene man, waarmee ik een toekomst kan opbouwen. Het helpt daarbij niet dat iedereen om me heen een gezinnetje aan het vormen is. Zelf ben ik op huizenjacht, ik ruil graag mijn huurflatje in voor een echt huis. Voor mijzelf. Om lekker in te richten. Best spannend om dat alleen te doen!

Ik reis graag én ga graag op vakantie. Reizen staat bij mij synoniem voor nieuwe dingen ontdekken, bewegen, locals en medereizigers ontmoeten, cultuur, natuur, rijker terugkomen dan ik ben vertrokken en herinneringen verzamelen. Vakantie staat voor ontspanning, flaneren, loom, zon, boeken en tijdschriften, liggen, blote voeten, boulevards en terrassen. Zowel reizen als op vakantie gaan doe ik met vriendinnen, maar ook regelmatig helemaal alleen. Ik heb namelijk ontdekt dat ik zelf best prettig reisgezelschap ben. Bovendien maakt het me onafhankelijk van de tijd, het geld en de interesses van anderen.

Ik hoop dat mijn blog herkenbaar is en jullie aan het denken zet of misschien zelfs inspireert tot actie.

Eva

Dit ben ik: veel ideeën, goede voornemens en heerlijk impulsief. Soms een tikkeltje te nuchter, waarbij er vooral gelachen wordt en de goede gesprekken verschuiven naar een blabla level. Passend bij een heerlijk wijntje of biertje.
Eeuwige voornemens blijven ook eeuwig. Nee zeggen is soms een dingetje. Onderaan de lijst staat me vooral niet druk maken en dit alles wordt getikt met enthousiasme en vrolijkheid. Yes, that’s me!

Bijzondere, mooie en vooral gekke dingen die ik meemaak schrijf ik op. Eerder gedacht de liefde van mijn leven tegen te zijn gekomen, niets was minder waar. Nu dus terug in het vrijgezelle leven, daar waar ik alleen aan mezelf hoef te denken, naar mezelf mag blijven luisteren en dingen doe zoals ik het wil. Mooi leven. Al vind ik het leven samen ook erg mooi, misschien wel mooier. Maar ik ga niet op zoek, ooit hoop ik die grote liefde vanzelf tegen het lijf te lopen.

Liefs Eva
Lievaschrijft.nl

Daisy

Dit voelt net als de zoveelste datingsite, waar je ook altijd een leeg tekstvak hebt om wat over jezelf te vertellen. Je zou dan ook denken dat ik daar als single wel bedreven in ben, maar niets is minder waar! Ik blog onder het pseudoniem Daisy. Daisy is in ‘real life’ eigenlijk de naam van mijn kat, want tja, eenzame oude vrijsters hebben nou eenmaal een kat. In het wonderschone Haarlem bevindt zich mijn eenpersoonshuishouden. Deze zomer word ik 29 en dat vind ik verschrikkelijk! Buiten mijn werk om, ben ik gezegend met een druk sociaal leven en een fijne kring met vrienden en vriendinnen. Als ik dan toch moet sporten en de weersomstandigheden zijn goed, dan ga ik het liefst hardlopen in de duinen. Naast sporten ben ik een creatief type. Ik haak! Dat was altijd een beetje een duffe hobby waar je niet mee te koop liep. Totdat pornoster Bobbi Eden in haar real-life soap ook druk aan het haken was! En nu mag ik mijn creativiteit dus ook loslaten op het wereldwijde web door blogs te schrijven voor 41magazine.

Sjoukje

Mijn naam is Sjoukje, bijna 30 jaar en sinds kort woon ik in de stad. Ik ben op mijn best in gezelschap, al vind ik het ook fijn om af en toe alleen te zijn. Ik geniet van muziek, van mijn vrienden en ben gek op gezelligheid. Spontane feestjes, daar mag je me ’s nachts voor wakker maken. Mijn droomvent heb ik nog niet gevonden, maar dat komt vanzelf. In de tussentijd vermaak ik me prima en vind ik het leuk om daarover te schrijven. Meer lezen? Kijk dan eens op www.sjoukjewerkman.tumblr.com of volg me via www.facebook.com/stukjesvansjouk