Geluk Relaties

Nog bedankt hè, exen!

app , cupido, daten , dating app , datingapp , dochter , ex , exen , geleerd , incheck app , levenservaring , liefdesverdriet , liefhebben , Plekk , Plekk datingapp, Plekk-app , Tessa, Trendin Checkin , Trending Checkin, verliefd
Geschreven door Tessa

Beste exen,

Voordat ik ontdekte hoe echte liefde eigenlijk hoort te voelen, ben ik vaak op mijn bek gegaan. Hoewel ik Cupido nooit in het echt heb gezien, verdenk ik zijn autistische broertje ervan dat hij met de pijlen heeft lopen klooien. Ik heb een lange weg afgelegd, maar nu ik terugkijk moeten er wat dingen van mijn -inmiddels weer herstelde- hart. Dit is voor de mannen, waar ik uiteindelijk veel van geleerd heb: dank je wel.

Ikbesef nu dat de dingen die me zijn overkomen, voortkwamen uit het feit dat ik in staat was lief te hebben. Ik gaf om iemand en voelde liefde, terwijl het later steeds een illusie bleek te zijn. Sommige mensen noemen dat naïef, ik noem dat levenservaring opdoen. Ondanks alles wat er met mijn hart gebeurde, of het nou werd verscheurd, gebeukt, gedeukt of langzaam aan diggelen werd gesmeten, hij werkt nog steeds. Ik zie jullie exen niet meer. En als jullie nog steeds vol trots in de spiegel kijken, is het maar beter dat je blijft waar je bent en je niet meer aan mij laat zien.

Dooralles wat ik meegemaakt heb, heb ik ervaren hoe het voelt. Ik weet hoe het voelt om verliefd te zijn, al was het op de verkeerde. Ik weet hoe het voelt om verdriet te hebben om iemand die dat helemaal niks kan schelen. En ik weet dat mascara nog best moeilijk uit een doorweekt kussen te wassen is. Dat ik dagen van mijn leven heb gemist die eigenlijk mooi hadden kunnen zijn, is iets dat ik vooral mezelf kwalijk neem. Voel je dus niet vereerd.

Alshet me gegeven is ooit een dochter te krijgen, leer ik haar dat ze sterker zou moeten zijn dan ik jarenlang was. Want er zijn heel veel lieve mensen op deze wereld en het leven is te kort om lang last te hebben van liefdesverdriet; én te kort om slechte koffie te drinken. Ik zal mijn dochter overeind houden zoals mijn vriendinnen mij altijd overeind hielden, en haar troosten zoals mama mij troostte. Vallen hoort bij het leven en zeker bij de liefde. De mensen die je beschermen zijn je trampolines.

Exen,nu ben ik zover dat ik jullie het beste kan gunnen. Maar het allerbeste, dat ben ik. Dus gun ik jullie net iets minder dan het allerbeste.

Groeten,

Tessa

 

Schrijf een reactie