Koken Onderzoek

Foodblogs worden steeds populairder

app, blogs, daten , dating app , datingapp , Foodblogs , foodvlogs , incheck app , koken , kookboek , Plekk, Plekk datingapp , Plekk-app , recepten , Trendin Checkin , Trending Checkin , vlogs

Inspiratie opdoen voor nieuwe recepten via online kanalen is in opkomst. Vooral bij vrouwen zijn foodblogs en -vlogs populair aan het worden. Inspiratie opdoen verloopt nu nog vooral via traditionele kanalen. Kookboeken en gratis winkelmagazines zijn nog steeds de grootste inspiratiebronnen. Dit blijkt uit de Smart Food Monitor, een marktonderzoek onder 7.000 Nederlanders.

Meerdan de helft (51%) van de Nederlanders leest ter inspiratie de magazines die je gratis bij de supermarkt krijgt. Ook zijn tips van familie en vrienden en kookboeken belangrijke hulpmiddelen. Social media zijn eveneens populair voor kookinspiratie. Eén op de vier Nederlanders gebruiken die, vooral 18-34 jarigen. De internationale Facebookpagina Tasty wordt daarbij het meest genoemd als inspiratiebron.

Foodblogsen -vlogs zijn in opkomst, voornamelijk onder vrouwen. 10% leest en bekijkt ze. En de invloed van blogs en vlogs is groot, want ruim negen op de tien volgers is weleens beïnvloed na het zien van een video of het lezen van een blog.

Wijvan 41magazine zijn ook gek op foodblogs. Het voordeel is dat je de blogs kunt volgen, die uitgaan van een kook- en misschien zelfs levensstijl die bij jou past. Tegelijkertijd heb je te maken met een persoonlijk verhaal van de blogger en leer je haar op die manier goed kennen. En dan is het natuurlijk ook genieten van de mooie foto’s en filmpjes die erbij geplaatst worden. Niet alleen van het eindresultaat, maar vaak ook van het kookproces.

Enwat vinden jullie, maken jullie vaak gebruik van foodblogs? Zo ja, welke?

 

Let op! Sinds eind 2016 is 41magazine verder gegaan als Plekk magazine. Ga snel naar Plekk magazine voor veel meer nieuwe artikelen, en volg ons op onze Facebook pagina, zodat je elke dag op de hoogte blijft. Plekk magazine heeft nu ook een eigen datingapp! Deze slimme en innovatieve app zorgt ervoor dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt. Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt immers iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past!

Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Om je op weg te helpen plaatst Plekk ook elke dag enkele singles in je tijdlijn, die bij je zouden kunnen passen op basis van je incheckpatroon. Bovendien krijg je bericht als je in de buurt van een plek bent, die interessant voor jou is. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie in de buurt van het Vondelpark. Dan kan Plekk je een melding sturen: “Je bent in de buurt van het Vondelpark, daar zijn Marieke en 5 anderen ingecheckt!” Snel inchecken dus en kijken wie dat zijn!

Plekk is selectief en zeker geen vleeskeuring. Je vindt singles met wie je dezelfde interesses deelt. Daardoor start je makkelijk een gesprek. Plekk is daarom vooral een app voor singles die serieus iemand zoeken. Je kunt Plekk gratis downloaden in de app-stores van Apple en Google:

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Schrijf een reactie