Datingtips Geluk

Dit zijn dé ultieme datingtips om succesvol te daten

app , date vriend , daten , dating app , datingapp , datingsite kiezen , datingtips , incheck app , Plekk , Plekk datingapp, Plekk-app , Trendin Checkin, Trending Checkin, vrienden

Soms is het daten lastig en heb je de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Om avonden achter elkaar series te kijken in je bed, met een grote zak chips erbij. Maar als je daten op de goede manier doet, kan het geweldig zijn. En geweldige dates kunnen heel goed tot geweldige relaties leiden.

Met deze tips overleef je die eerste date en heb je grote kans op een tweede date. En meer.

Kijk verder dan je vaste café

Natuurlijk zou het super zijn als je daar de liefde van je leven vindt, terwijl je er je wekelijkse biertje drinkt. Maar zou het niet veel leuker zijn om hem te ontmoeten bij een hardloopwedstrijd, in een designstore of bij dat foodtruck festival? Maar het kan natuurlijk ook gewoon bij de supermarkt, op het station of op je werk zijn. Zoek je maar op één plek, dan mis je enorm veel kansen om een mogelijke partner tegen het lijf te lopen. Dus houd altijd je ogen open, want wie weet…

Laat je vrienden je helpen

Je beste vrienden kennen je als geen ander. Dus weiger niet om gekoppeld te worden. Hebben ze serieuze bedoelingen, sta er dan voor open. Want waarschijnlijk heeft die blind date dezelfde (type) vrienden en zijn er meer gemeenschappelijke kenmerken (levensstijl, interesses, woonplaats, enz). Spreek wel van tevoren af dat het altijd kan falen en dat dat dan niemands fout is. Even goede vrienden!

Kijk eens rond in je vriendenkring

Niet alleen kunnen vrienden met fantastische matches komen, ze kunnen zelf ook date-material zijn. Hij is niet voor niets een vriend, jullie hebben kennelijk dezelfde interesses. En vriendschap is een perfecte basis voor een relatie. Dus is er een vriend die je eigenlijk stiekem heel aantrekkelijk vindt, trek dan je stoute schoenen aan… En blijkt het niet te werken, dan is daarmee niet automatisch de vriendschap geruïneerd.

Kies de juiste datingapp of -site

Bedenk wat je precies wilt (een crush, een serieuze relatie?) en zoek daarbij een passende datingapp of -site. En waarom niet meerdere tegelijk gebruiken om je kansen te vergroten? Want hoe meer vissen in de vijver… Op Datingsite Kiezen vind je een handig overzicht en kun je in een paar minuten de meest geschikte apps en websites voor jou vinden.

Focus op de eerste indruk

Natuurlijk gaat een langdurige relatie veel verder dan de eerste indruk, maar toch is die belangrijk. Niet alleen jij, maar ook hij zal binnen een paar minuten beslissen of jullie een match zijn. Wil je jezelf een kans geven, zorg dan dat hij direct een positief beeld van je krijgt. Maak oogcontact, lach en let op wat hij zegt. Wees aanwezig bij jullie gesprek en wees geïnteresseerd.

Wees vriendelijk en wees jezelf

Speel geen spelletjes, maar neem een open en eerlijke houding aan en wees aardig voor hem. Aan een ijskoude, hard-to-get houding van jou hebben jullie allebei niks. Misschien vind je het stoer, misschien ben je bang om je kwetsbaar op te stellen, maar met zo’n houding geef je de verkeerde indruk af. Zo ben je waarschijnlijk niet echt. En mannen vinden het niet aantrekkelijk.

Zeg deze dingen niet

  • “Ik ben zo moe, ik heb hoofdpijn en dan moet ik ook nog mijn fietsband plakken en morgen vroeg naar de tandarts. Pfff…” Klagen, over je werk, over je niet zo lekker voelen, over je familie, over moe zijn. Je kunt er een opmerking over maken, maar uitgebreid klagen is heel onaantrekkelijk. Daar knapt vrijwel elke man op af.
  • “Wist je dat er heel veel Jeroen de Vriesen zijn op internet”. Laat hem niet blijken dat je hem uitgebreid gegoogled hebt, je komt over als een stalker.
  • “Dus daarom verbrak ik de relatie met mijn ex…”. Ga niet tot in detail vertellen over je vorige relatie en wat er allemaal misging. Het interesseert hem niet, hij wil het niet horen. Het gaat nu om jullie twee.
  • “Sorry, ik moet naar huis, Hollands Next Top Model begint zo”. Tja, waar liggen je prioriteiten eigenlijk?

Laat je vrienden je mening niet teveel beïnvloeden

Natuurlijk is de mening van je vrienden en familie over je nieuwe potentiële geliefde belangrijk, maar geef jezelf eerst de kans om hem goed te leren kennen. Want is die mening negatief, dan ga je daar óf in mee en ga je negatiever over hem denken, óf je gaat je tegen hen afzetten en blijft als statement juist wel met hem daten. Beide situaties zijn niet wenselijk. Dus geef het tijd en vind eerst uit wat je zelf van hem vindt.

Meer nuttige tips, bijvoorbeeld over waar je het beste af kunt spreken, over gespreksonderwerpen en wat een passende outfit voor een eerste date is, vind je in “10 tips voor een eerste date: wat moet je wel of niet doen?”.

Let op! Sinds eind 2016 is 41magazine verder gegaan als Plekk magazine. Ga snel naar Plekk magazine voor veel meer nieuwe artikelen, en volg ons op onze Facebook pagina, zodat je elke dag op de hoogte blijft. Plekk magazine heeft nu ook een eigen datingapp! Deze slimme en innovatieve app zorgt ervoor dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt. Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt immers iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past!

Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Om je op weg te helpen plaatst Plekk ook elke dag enkele singles in je tijdlijn, die bij je zouden kunnen passen op basis van je incheckpatroon. Bovendien krijg je bericht als je in de buurt van een plek bent, die interessant voor jou is. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie in de buurt van het Vondelpark. Dan kan Plekk je een melding sturen: “Je bent in de buurt van het Vondelpark, daar zijn Marieke en 5 anderen ingecheckt!” Snel inchecken dus en kijken wie dat zijn!

Plekk is selectief en zeker geen vleeskeuring. Je vindt singles met wie je dezelfde interesses deelt. Daardoor start je makkelijk een gesprek. Plekk is daarom vooral een app voor singles die serieus iemand zoeken. Je kunt Plekk gratis downloaden in de app-stores van Apple en Google:

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Schrijf een reactie