Alleen leven Seks

De Single vs Het Stelletje

burgerlijkheid , de single, het stelletje , liefde, seks, stelletjes , vooroordelen , voortplanting, app , dating app , datingapp , Plekk , Plekk datingapp, daten , Plekk app , Trendin Checkin, Trending Checkin, incheck app
Geschreven door Beschuit & Brulee

Koppels hebben nogal wat vooroordelen als het op het vrijgezelle bestaan aankomt. Terwijl gek genoeg zij toch ook ooit single zijn geweest. De blikken van medelijden, het commentaar op je lifestyle, je willen koppelen met iemand van werk en de ongevraagde adviezen… Persoonlijk word ik hier echt doodmoe van! Ik heb niet het idee dat ik zo een slecht leven leid of dat mij iets mankeert omdat ik ruim twee jaar vrijgezel ben. Dit is zijn de meest irritante vragen, die onwijs vaak aan mij worden gesteld:

#1: Singles en voortplanting

Geen partner, geen kiddos en (al) 34 jaar OUD? Dat zorgt bij de meeste stellen voor kortsluiting. “Wordt het niet eens tijd om te settelen? Het is echt geweldig om een gezin te hebben! Je krijgt er zoveel voor terug en je moet echt niet te lang meer wachten, want je hebt nog maar een paar jaar!“.

Allereerst: ONBESKOFT dat je er überhaupt naar vraagt en er een mening over hebt! Verder lijken mij poepluiers, kotsgolven en krijsende minimensjes echt awesome! Vergeet ook niet de talloze ‘coitus interruptus‘ door schattige dwergjes, die je aandacht opeisen. Dus lief mooi gezinnetje, wees blij dat het jullie zo gelukkig maakt en wie weet word ik ooit ook werknemer van zulke schattige kleine slavendrijvers. Maar voor nu vind ik mijn sexleven en onbeperkt rode wijn drinken net ietsjes belangrijker.

#2 Singles en liefde

Wij singles zijn volgens vele stellen niet in staat om zelf een partner te vinden Dus weten zij het altijd beter. Waar zouden wij toch zijn zonder deze geweldige klefbekjes?! Om maar te zwijgen over het vele commentaar op familie-aangelegenheden:

– “Ben je nou nog steeds single? Hoe kan zo‘n mooie meid als jij nou vrijgezel zijn? Je moet ook tijd vrijmaken, hè en er echt voor open staan!“.

– “Je moet eens online gaan daten of zo‘n flirtcursus nemen, joh. Of ga naar een singlefeest, leuk!“.

– “Je bent ook veel te kieskeurig/kritisch, wellicht moet je je eisen bijstellen. Ik ken nog wel iemand die per-fect bij je past!“.

Blow my mind met al je datingtips & tricks! In welke periode was jij ook al weer single, de ijstijd? En uhmm, voor alle newbies in love, voor jullie was het nog helemaal niet zo lang geleden dat je zelf single was… dus stop it, okay?! Of ben je nu al vergeten hoe mega irritant dit allemaal kan zijn? Ik weet heus wel hoe het spelletje werkt, lieverds. Misschien zelfs iets te goed.

#3: Singles en burgerlijkheid

De hele maatschappij is zo ingedeeld dat je alles in paren moeten doen. Je moet zelfs toeslag betalen als je in je eentje een hotelkamer wilt reserveren. Bij de meeste koppels gaat het er dan ook niet in dat je als single best een happy life kan hebben. “Je bent incompleet als je geen partner hebt, want een mens is gemaakt om met zijn tweeën te leven. Het is toch niet leuk om altijd maar alleen de boodschappen en het huishouden te doen, en ’s avonds alleen op de bank tv te kijken?! Daar wordt je doodongelukkig van!“.

En dit verkondigen de duifjes, die apart slapen, vreemdgaan, regelmatig woordboks-wedstrijden houden, nergens anders meer over praten dan de kleine treiterkopjes of de financiën en vervolgens om half tien ’s avonds passieloos naast elkaar in bed liggen. Om maar te zwijgen over de vele mensen die naar hun partner kijken en beseffen dat zij “genoegen hebben genomen met“ en voelen dat zij vastzitten in hun relatie. Nee liefjes, liever alleen dan ongelukkig samen!

#4 Singles en seks

De meeste bendes-van-twee reageren vaak tegenstrijdig als het op het seksleven van een alleenstaande aankomt.

– “Joh, je zal wel zo droog staan als de Sahara, kind!“.

– “Ach meid, je vibo zal wel overuren draaien nu, hè?! Heb je er geen een? Meid, die krijg je dan van mij hoor, want je moet wel bezig blijven natuurlijk! *knipoog*“.

– “Jeetje heb je nou alweer een andere Tijdelijke Topper? Zit je in een sletfase, ofzo? Dat kan echt niet meer op jou leeftijd, hoor!“.

Ja ja, want iedereen heeft een ge-wel-dig seksleven, als in die 1 à 2 keer per week seks met je dildo of je rechterhand, toch? Of die ene keer per maand dat je op de automatische piloot vijf minuten als een zeester onder je vent ligt, terwijl je in je hoofd je ‘to do‘ lijstje afgaat? Of dat je half in slaapt valt tijdens de daad vanwege de slapeloze nachten door jullie kleine muppets? Nou, sexy duootje van mij, maak je echt geen zorgen over mijn seksleven, ik zou die energie maar in je eigen seksleven stoppen. *knipoog*… Mijn single motto is dan ook: waarom kip eten als je af en toe ook eens een entrecote kan versmaden? En als je mij -of elke andere single die een actief seksleven heeft- hierdoor een slet vindt… ach, als ik aan dat heerlijke bonbonnetje van gisteravond denk, smelt jullie kwetsende opmerking als sneeuw voor de zon.

Bovenstaande moet natuurlijk wel met een korrel zout worden genomen, het is ironisch bedoeld. Er schuilt echter absoluut een kern van waarheid in!

Steeds vaker wordt het singlebestaan onterecht negatief afgeschilderd. Van oude vrijster tot player, het passeert allemaal de revue. Met als gevolg dat singles dan ook steeds meer het gevoel hebben dat zij hun relatiestatus en levenstijl moeten verdedigen. Ja, er kleven nadelen aan het vrijgezellenbestaan, maar kom op, toch ook zeker wel aan het hebben van een relatie!

Prachtig paartje, hopelijk gaan jullie eens positiever naar ons vrijgezellige mensen kijken, want wij zijn niet zielig, wanhopig of incapabel om lief te hebben.Wij kiezen er soms zelfs voor om (een periode) single te zijn!

XO B&B

 

Let op! Sinds eind 2016 is 41magazine verder gegaan als Plekk magazine. Ga snel naar Plekk magazine voor veel meer nieuwe artikelen, en volg ons op onze Facebook pagina, zodat je elke dag op de hoogte blijft. Plekk magazine heeft nu ook een eigen datingapp! Deze slimme en innovatieve app zorgt ervoor dat je singles vindt met wie je écht iets gemeenschappelijks hebt. Plekk koppelt de locaties die je bezoekt aan je identiteit: waar je komt zegt immers iets over wie je bent. En dus ook wie bij je past!

Met de app check je eenvoudig in op plekken die je graag bezoekt. Denk aan je favoriete museum, park, sportclub, koffiebar, winkel of restaurant. Die plekken vertellen veel over jou. Eenmaal ingecheckt vind je in je tijdlijn singles die op dezelfde plekken inchecken. Dan heb je dus meteen iets gemeen en start je makkelijk een gesprek. Dat je elkaar daar nog niet eerder tegengekomen was!

Om je op weg te helpen plaatst Plekk ook elke dag enkele singles in je tijdlijn, die bij je zouden kunnen passen op basis van je incheckpatroon. Bovendien krijg je bericht als je in de buurt van een plek bent, die interessant voor jou is. Je drinkt bijvoorbeeld een kopje koffie in de buurt van het Vondelpark. Dan kan Plekk je een melding sturen: “Je bent in de buurt van het Vondelpark, daar zijn Marieke en 5 anderen ingecheckt!” Snel inchecken dus en kijken wie dat zijn!

Plekk is selectief en zeker geen vleeskeuring. Je vindt singles met wie je dezelfde interesses deelt. Daardoor start je makkelijk een gesprek. Plekk is daarom vooral een app voor singles die serieus iemand zoeken. Je kunt Plekk gratis downloaden in de app-stores van Apple en Google:

Probeer de app ook! Je kunt Plekk nu gratis downloaden in de app stores:

app-storenl_badge_web_generic

Over de auteur

Beschuit & Brulee

Ik ben in 1982 in Portugal geboren en sinds mijn zevende een echte Amsterdammer. Met mijn bijna 34 jaar heb ik een hoop te vertellen (ben echt dé ultieme kletskous). Daarbij heb ik liefde (lees: mannen) als favoriete onderwerp!

Sinds bijna twee jaar ben ik vrijgezel en sinds kort begeef ik mij, voor het eerst ever, in het datingcircuit. Praktisch iedereen om mij heen woont op zijn minst samen, heeft 1,7 kind en gaat trouwen. Of is al 10 jaar getrouwd... Mijn leven daarentegen is echt een mix van Bridget Jones’s Diary meets Sex And The City anno 2016! En dit leventje documenteer ik... op papier en op het scherm.

Oh, voor ik het vergeet, ik schrijf onder het pseudoniem Beschuit & Brulee. Omdat het leven namelijk soms zo gortdroog en saai is als een beschuit, maar me op andere momenten ook weer kan verrassen door zijn unieke en zoete momenten, zoals een Crème Brûlée.

Omdat ik het altijd een beetje raar vind om mijzelf te omschrijven heb ik dit aan mijn bestie Eva overgelaten:
"Beschuit &Brulee is een typisch gevalletje klein maar fijn! Met haar Portugese temperament en haar Amsterdamse hart-op-de-tong mentaliteit, begrijp je dat deze vrouw geen blad voor haar mond neemt. Maar B&B is ook een gevoelig persoon, die ten alle tijden opkomt voor de mensen en dingen waar zij om geeft. Dat is dan ook meteen waarom ik zoveel van haar hou! Ze is altijd in voor een goed gesprek, is open-minded en niet bang om ook de zwaardere onderwerpen aan te snijden. B&B gaat geen uitdaging uit de weg. Zodra ze ergens haar zinnen op heeft gezet, vecht ze voor wat ze waard is! Ik ben trots dat ik haar mijn vriendin mag noemen."

Schrijf een reactie